top of page

Wed, May 17

|

Fužinski Grad, Ljubljana

Forum o Prihodnosti Genomike v Sloveniji

Zavedamo se, da genomika predstavlja eno najhitreje rastočih področij v znanosti, zato smo se odločili povezati stroko in organizirati prvi Forum o prihodnosti genomike v Sloveniji.

Registration is closed
See other events
Forum o Prihodnosti Genomike v Sloveniji
Forum o Prihodnosti Genomike v Sloveniji

Time & Location

May 17, 2023, 4:00 PM – 8:00 PM

Fužinski Grad, Ljubljana, Rusjanov trg 7, 1000 Ljubljana, Slovenia

About the Event

Na Forum smo povabili raziskovalce iz področja genomike v Sloveniji, predstavnike podjetja Illumina ter predstavnike neprofitnih organizacij, ki zagovarjajo pravice pacientov. Poleg tega smo povabili tudi predstavnike Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, Ministrstva za digitalizacijo, ter ARRS, saj se nam zdi ključno ozaveščanje teh inštitucij glede pomembnosti vlaganja v raziskave na področju genomike.

Po končanih kratkih nagovorih bo sledila odprta razprava na temo prihodnosti in priložnosti iz področja genomike v Sloveniji, kjer se boste razpravi lahko priključili tudi ostali udeleženci.

Vljudno vas vabimo na Forum o Prihodnosti genomike v Sloveniji, 17. 5. 2023 ob 16 h na Gradu Fužine v Ljubljani, kjer bo potekala odprta razprava na temo prihodnosti in priložnosti iz področja genomike, za večje napredke v raziskavah, medicini in gospodarstvu v Sloveniji. Pozornost bo posvečena tudi ključni vlogi umetne intelligence pri anotaciji in analizi genov. Poleg tega se bomo dotaknili segmenta, kako pomembno je spodbujati vrnitev raziskovalcev iz tujine nazaj v Slovenijo.

Forum bo potekal v zaprtem krogu predstavnikov na področju genomike v Sloveniji.

Veselimo se, da bomo letos uresničili cilj in povezali stroko na enem mestu.

Share This Event

bottom of page