top of page
COLIBRLY - Sekvenciraj doma (1920 x 1080 pik).jpg

 

Sekvenciranje naslednje generacije (NGS) raziskovalcem s svojo zmogljivostjo omogoča raziskavo bioloških sistemov na popolnoma novi ravni. S projektom si želimo spodbujati in olajšati napredno genetsko raziskovanje v Sloveniji z uvedbo celovitega zbiranja vzorcev in zagotavljanjem podpore raziskovalnim projektom na področju genetike in genomike.

 

Ker želimo pri projektu spodbujati DNA sekvenciranje znotraj države, vas vabimo, da skupaj sodelujemo, saj si prizadevamo spodbujati lokalne znanstvenike, da izvedejo DNA sekvenciranje doma, v Sloveniji. 

Poleg podpore trenutnih raziskav, s projektom odpiramo prijave za sodelovanje v izzivu, ki bo namenjen novim raziskovalnim projektom. V okviru projekta bomo trem najbolj motiviranim raziskovalcem in raziskovalnim skupinam v Sloveniji, ki delujejo na področju genetskih in genomskih študij, financirali del raziskovanja. Podprli bomo raziskovanje v različnih področjih genetike, farmakogenetike, agrogenomike, biodiverziteta in še več.

 

Vabimo vas, da oddate svoje inovativne ideje na področju genetskih raziskav, kjer bi vam prav prišla sredstva s strani našega projekta. Nagradili bomo najbolj obetavne projekte, ki imajo možnost sekvenciranja v Sloveniji. 

 

Prijavi se na izziv in sekvenciraj doma

Prijave
1624448656766.jpg
logotip_kemomed_ANG_JPG.jpg

Prijavite se na izziv in se potegujte za tri nagrade, ki vam bodo olajšale raziskovanje. Poleg tega tudi vsi prijavljeni na izziv prejmete 40 % popust na vse reagente za pripravo knjižnic ter reagente za sekvenciranje.

S klikom na nadaljuj spodaj soglašate, da dovolite KEMOMIND-u shranjevanje in obdelavo zgoraj posredovanih osebnih podatkov, da vam zagotovi zahtevano vsebino.

Podatki, zbrani med postopkom prijave, bodo uporabljeni za postopek ocenjevanja COLIBRY izziva, za namene trženja, za izboljšanje naših izdelkov in storitev in za izboljšanje izkušenj strank.

Vaši osebni podatki ne bodo prodani ali posredovani tretji osebi za njihove tržne namene brez vašega soglasja. S klikom na nadaljuj spodaj potrjujete, da ste prebrali Pravilnik o zasebnosti, ga razumeli in se strinjate z njim. Kadarkoli se lahko odjavite od teh komunikacij. S prijavo se obvezujete tudi, da boste ob objavi rezultatov našega dela, ki so nastali preko raziskovalnega dela vezanega na naročilo, v poglavju zahval ustrezno navedli Središče ELIXIR-SI po navodilih na spletišču. Za več informacij o odjavi se obrnite na nas.

Spodaj lahko najdeš več informacij o izzivu

Informacije o izzivu

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

POMEMBNI DATUMI

IZBIRA ZMAGOVALCA

Prijave so odprte za vse slovenske znanstvenike. Prijavijo se lahko znanstveniki iz akademskih in kliničnih ustanov, farmacevtske industrije in drugih industrijskih področij ter neodvisni raziskovalci. Močno podpiramo mlade znanstvenike (doktorske študente in doktorje znanosti po končanem doktoratu). Podpiramo znanstvenike, ki imajo trden načrt projekta in vizijo, kjer bi jim NGS lahko pomagal zapolniti manjkajoče vrzeli ali pomakniti njihovo raziskovanje na višjo raven.

Če niste prepričani, ali ste upravičeni za prijavo, vas spodbujamo, da nas kontaktirate in z veseljem vam bomo pomagali.

 

Rok za prijavo

31.01.2024

Intervjuji s finalisti

25.02.2024 - 28.02.2024

Objava zmagovalcev:

01.03.2024

Izvedba eksperimentov:

13.03.2024 - 01.08.2024

Prijave bodo ocenjene glede na njihovo znanstveno ali diagnostično vrednost, relevantnost za znanstveno in splošno javno zanimanje ter izvedljivost projekta v določenem času in številu vzorcev. Izbirali bomo tudi na osnovi števila vzorcev

NAGRADE

Zmagovalci izziva bodo prejeli tri nagrade, ki jim bodo olajšale raziskovanje: brezplačno RNA sekvenciranje 5 vzorcev, brezplačen obisk izobraževalnega centra Illumine v Milanu ter 50% popust na storitve sekvenciranja in brezplačno svetovanje in pomoč pri analizi vzorcev. Vsi prijavljeni na izziv pa bodo imeli možnost, da v roku 6 mesecev pošljejo vzorce na sekvenciranje z odobrenim 40 % popustom.

RNA SEKVENCIRANJE

ILLUMINA CENTER

SVETOVANJE

Zmagovalec bo prejel brezplačno RNA sekvenciranje 5 vzorcev na Illumina instrumentu. Illumine NGS instrumente uporabljajo v mnogih vodilnih institucijah po celem svetu in predstavljajo produkcijsko platformo za mnoge genomske centre. Illumina NGS tehnologija je citirana v več kot 300.000 znanstvenih publikacijah, kar je 5-krat več kot ostale tehnologije. 

Pokrili bomo stroške sekvenciranja za 5 RNA vzorcev. Stroškov izolacije RNA ne krijemo. Kvaliteta RNA bo določena po protokolu Illumine.

Zmagovalec bo prejel brezplačen obisk izobraževalnega centra Illumine, ki se nahaja v Milanu. Gre za pomembno središče Illumine za ohranjanje dolgoročnih odnosov z bolnišnicami, univerzami in podjetji obenem pa omogoča sodelovanja z novimi partnerji v prihodnosti. Center je odprt za potrebe strank. Tam se lahko usposobite za vse instrumente in delovne postopke Illumine.

Zmagovalec bo prejel 50% popust na storitve sekvenciranja in brezplačno svetovanje in pomoč pri analizi vzorcev s strani naših strokovnjakov. Na trgu smo znani kot podjetje, ki ima zelo visok nivo strokovnosti in zanesljivosti. Naši zaposleni so strokovnjaki specializirani na področjih, ki jih prodajno pokrivajo. Tako lahko vedno računate na dober nasvet in s tem optimizirate svoje nakupne odločitve.

elixir_node_slovenia-160x102.png

Projekt poteka v sodelovanju z ELIXIR Slovenija

ELIXIR je medvladna organizacija, ki z ustrezno infrastrukturo povezuje in nadgrajuje obstoječe podatkovne vire in storitve v Evropi. ELIXIR Slovenija je slovensko vozlišče ELIXIR, ki ga koordinira Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta. Člani ELIXIR-SI so še mnoge druge vodilne slovenske raziskovalne organizacije.

ZMAGOVALCI  COLIBRY 2024

            

PRVO NAGRADO PODELUJEMO Projektu »Fabryjeva bolezen«  pod vodstvom mlade raziskovalke Nike Breznik zaposlene na Medicinski Fakulteti, Univerze v Ljubljani.  

Zmagovalec je prejel brezplačno RNA sekvenciranje 5 vzorcev na Illumina instrumentu. Pokrili bomo stroške sekvenciranja za 5 RNA vzorcev. Stroškov izolacije RNA ne krijemo. Kvaliteta RNA bo določena po protokolu Illumine.

 

DRUGO NAGRADO PODELUJEMO Projektu »Agrogenomika« pod vodstvom raziskovalca Antona Govednika, zaposlenega na Biotehniški Fakulteti, Univerze v Ljubljani.

Zmagovalec bo prejel brezplačen obisk izobraževalnega centra Illumine, ki se nahaja v Milanu.

 

TRETJO NAGRADO PODELJUJEMO Projektu »Enterobakterije« pod vodstvom raziskovalke Tine Triglav, zaposlene na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo, Medicinske fakultete, Univerze v Ljubljani.

Zmagovalec bo prejel 50% popust na storitve sekvenciranja in brezplačno svetovanje in pomoč pri analizi vzorcev s strani naših strokovnjakov.

 

S projektom smo pokazali da je možno sodelovati in zato smo dejansko vsi zmagovalci.

PODPIRAMO ZNANOST

bottom of page